Artikler

Sjælland er regionens dygtigste

Isabella Parry, der er lærling hos Malermester Carina Black fra Køge, vandt regionsmesterskabet for malerelever.

Isabella Parry er videre til finalen i DM i Skills.

Torsdag eftermiddag stod det klart at Isabella Parry fra Næstved vandt regionsmesterskabet for malerelever – ”Det var virkelig sjovt at blive udfordret og presse sig selv.”

Det er en stolt Isabella som til daglig læser til maler på EUC Sjælland i Næstved, som nu er videre til DM i Skills. To dage med store udfordringer i malerfaget, hvor hun var oppe mod dygtige elever fra region Sjællands øvrige maleruddannelser. Opgaverne var hårde, men – ”jeg gjorde mit allerbedste, og så kan man vel ikke forlange mere.” Og når ens bedste er lige til en 1.plads, så er det ikke helt skævt.

Dommerne i ryggen

Carina Black, som er Isabellas mester fra Køge, var med for at støtte sin lærling. Hun synes det er vigtigt at være med som mester, når man har elever som er dygtige og som VIL deres fag. Det var Isabella også glad for, for hendes stand for opgaveløsningen var lige foran dommerbordet. ”Det var lidt varmt at have dommerne siddende lige bag sig det meste af tiden,” griner hun.

De ti elever fra henholdsvis EUC Nordvestsjælland, Selandia, Erhvervsskolen Nordsjælland, TEC og EUC Sjælland kæmpede over to dage, hvor de viste deres evner inden for både den kreative og maletekniske del af malerfaget.
Både Isabella som løb med førstepladsen, og Rikke Bidstrup Skafte fra TEC der fik andenpladsen, går videre til DM i Skills i februar. Det var ellers tæt på, at EUC Sjælland løb med begge pladser, da Sofie Amalie Villadsen også fra Næstved tog pladsen som tredjebedste i regionen.

Sidste år løb Sara Jensen fra EUC Sjælland med 2.pladsen til Regionsmesterskabet og lige så til DM i Skills.

FAKTA

Isabella Parry fra Næstved er i lære hos Malermester Carina Black i Køge.

Værtsrollen for Regionsmesterskabet går på omgang.
I 2015 er det EUC Nordvestsjælland, som er værtsskole.

DM i Skills
Konkurrencen er Danmarksmesterskab for elever i erhvervsuddannelser.
Hvert år mødes de dygtigste elever fra de forskellige regioner og dyster i hver deres fag.
Det kommende DM i Skills afholdes 4.-6.februar 2016 i Messe C i Fredericia

Isabella Parry (tv.) blev nummer to ved skolemesterskaberne for malerelever på EUC Sjælland. Her med sin mester Carina Blach fra Køge.
Isabella Parry (tv.) blev nummer to ved skolemesterskaberne for malerelever på EUC Sjælland. Her med sin mester Carina Blach fra Køge.

Klar til Regionsmesterskaberne for malerelever

Tre dage med tre store opgaver er nu gennemført og vinderne af Skolemesterskaberne fundet.

MESTERSKABER: Fire dygtige malerelever fra EUC Sjælland har kæmpet i Skolemesterskabet for malerelever. Opgaverne har været udfordrende med alt fra den perfekte emaljelakering, over præcisions-skalering og tapetsering.

Og så en fri opgave med dekoration, der matcher tapetet. Sofie Amalie Villadsen løb med 1.pladsen, mens Isabella Parry blev nummer 2. Begge har kvalificeret sig til regionsmesterskabet i efteråret.

– Det har virkelig været sjovt at lave en opgave, hvor jeg ikke bare gik efter det sikre, men prøvede at udfordre mig selv, fortæller Sofie Amalie, som er stolt over sejren. Hun ved også, hvad hun skal arbejde med for at fastholde de gode resultater til Regionsmesterskabet:

– Det er lakarbejdet. Det var helt klart den sværeste af opgaverne.

Den vurdering er Isabella, som blev nummer to, enig i: – Lakpladen er ikke noget man gør så tit, og så skal den bare sidde lige i skabet.

Malermester Carina Blach fra Køge havde hele to elever med til skolemesterskabet.

– Det betyder meget, at de er med. De viser engagement, og at de er vilde med faget. Det er altid sjovere at have elever, som VIL deres fag. Og så er de jo også mit firmas ansigt udadtil, fortæller Carina Blach, som er tydeligt stolt over, at hendes elev, Isabella, kommer med til Regionsmesterskabet.

På EUC Sjælland er man glade for mesterskaberne.

– Vi arbejder for at få skolemesterskaber for samtlige uddannelsesretninger på skolen, siger Henrik Bøgvad, koordinator for bl.a. Bygningsmaler, og fortsætter:

– Det er ikke kun for sjov. Det tjener et højere formål, nemlig vores arbejde med talentudvikling på erhvervsuddannelserne. Et arbejde som vi varetager på flere måder, men blandt andet til den her type konkurrencer.

Så snart sommerferien er overstået, skal de to piger i gang med træningen, så de er klar til Regionsmesterskaberne, som bliver afholdt i Holbæk i efteråret.